Zoeken
Zoeken
Filter op thema
Bestuur Cultuur Techniek Arm/Rijk Wonen Hagenaars

Bekijk tijdlijn

Veteranendag

Sinds 2005 wordt op de laatste zaterdag van juni de Nederlandse Veteranendag in Den Haag gehouden.

Deze dag is een speciale dag om Nederlanders die in het leger in oorlogsituaties hebben gewerkt en/of nog steeds werken te bedanken.

De dag bestaat o.a. uit een plechtigheid in de RidderzaalDe Ridderzaal is een middeleeuwse zaal en gebouw midden op het Binnenhof in Den Haag. waarbij de koning aanwezig is. Ook worden er op het BinnenhofHet Binnenhof is een gebouwencomplex in het centrum van Den Haag, dat al eeuwenlang het centrum is van de Hollandse en Nederlandse politiek. onderscheidingenEen onderscheiding, orde of decoratie is een ereteken dat iemand kan ontvangen vanwege iets wat hij/zij heeft gedaan of betekend. en medailles uitgereikt aan soldaten die sinds kort terug zijn uit een oorlogsgebied. Er is verder een defiléEen optocht of stoet. van militairen door Den Haag en een moment waarop veteranen en burgers elkaar kunnen ontmoeten.

De stoet tijdens Veteranendag 2014 met Koning Willem-Alexander erbij. Hij werd o.a. vergezeld door minister-president Rutte en minister van defensie Hennis-Plasschaert.