Zoeken
Zoeken
Filter op thema
Bestuur Cultuur Techniek Arm/Rijk Wonen Hagenaars

Bekijk tijdlijn

Obama in Den Haag

Nederland is 24 en 25 maart 2014 gastland van de internationale topconferentie Nuclear Security Summit 2014. De conferentieBijeenkomst of vergadering. wordt gehouden in het World Forum in Den Haag. Op deze speciale dagen bespreken wereldleiders en organisaties wat zij kunnen doen om nucleair terrorismeTerrorisme waarbij kernwapens gebruikt worden. te voorkomen.

Er doen totaal 53 landen, 4 internationale organisaties en 58 wereldleiders mee aan de conferentie. Presidenten van over de hele wereld zijn die dagen in Den Haag. Geen wonder dat de veiligheidsmaatregelen groot zijn... Den Haag heeft gedurende de conferentie 2 dagen iets weg van een filmset: delen van de stad zijn afgezet, helicopters cirkelen door de lucht en zwaar bewapende militairen patrouilleren door de stad.

Ook Amerikaanse president Barack Obama is aanwezig bij de conferentie in Den Haag. Hij bezoekt niet alleen het Rijksmuseum in Amsterdam, maar ook het Gemeentemuseum Den Haag. Hij noemt zijn eerste bezoek aan Nederland "truly gezellig"...

President Obama en andere regeringsleiders
Beveiligingsmaatregelen rond WTC